Rize-Fındıklı’da Remzi Basalak kitabının tanıtım etkinliği

Rize-Fındıklı’da 23 Ağustos 2023 tarihinde “Devrim Kartalı Remzi Basalak” kitabının tanıtımı yapıldı.

Öncesinde ilçenin çeşitli yerlerine “söyleşi ve imza günü” başlıklı afişler asıldı. Ayrıca Yediveren Yayınları kitap standında duyurular yapıldı. Fındıklı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım etkinliğinde, Remzi Basalak ve Şaban Budak’ın posterleri, Adnan Yücel ve Jose Marti’nin dörtlükleri sahneye asıldı. Yediveren Yayınları standı açıldı.

Etkinlik Remzi ve Şaban şahsında devrim ve sosyalizm şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Ardından kitabın editörü Zeynep Berktaş, Remzi Basalak’ın hayatını, tarihe mal olan işkencede direnişin ve “teşhir masası” uygulamasına son veren tekmesini anlattı. Remzi’nin temel özelliklerinden birinin, düşmanlarına karşı ne kadar öfke ve kin doluysa, dostlarına karşı o kadar sevgiyle saygıyla yaklaştığını söyledi. Ortak değerlerin büyütülmesine, birleşik mücadelenin önemine vurgu yaptı. Sözü, kitabı okuyanların değerlendirmelerine, soracağı sorulara bıraktı.

Katılımcılardan, kitabı alır almaz bir gün içinde okuduğunu söyleyenler oldu. Sorularla söyleşi derinleşti. “Remzi’nin tekmesi”nin günümüzdeki anlamı üzerinde duruldu. Seçimlere endeksli mücadele anlayışı eleştirildi, her alanda örgütlenmenin önemi vurgulandı.

Söyleşi sonrası Murat Tokdemir “Remzi’nin türküsü” ve “Çav Bella” ile küçük bir müzik dinletisi sundu.

Kitabı yeni alanlar kitaplarını imzalattılar, önceden alanlar da standa getirip imzalatacaklarını söylediler. Sohbetler imza sırasında da devam etti.

Remzi Basalak’ı ve kitabını Karadeniz’e getirmiş ve Karadeniz halkıyla buluşturmuş olmanın ayrı bir mutluluk verdiği vurgulandı. İhtilalci Komünist hareketin kurucuları Osman Yaşar Yoldaşcan ve Mehmet Fatih Öktülmüş’ün Karadeniz kökenli olduğu, ayrıca 1996 ÖO şehidimiz Osman Akgün’ün Rizeli olduğu hatırlatılarak, Karadeniz’in yetiştirdiği devrimci önderler ve şehitler de anıldı.

Ayrıca Fındıklı Belediyesi tarafından 17-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Viçe Festivali ve Kitap Fuarı kapsamında, Yediveren Yayınları’nın kitap standı açıldı.

 

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …