Öğretmenlerin eylemine polis saldırısı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın, 30 Ağustos günü taleplerini dile getirmek için TÖZOK (Türkiye Özel Okullar Derneği) önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. 30’a yakın öğretmen gözaltına alındı.

İstanbul-Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde toplanan öğretmenler, TÖZOK’un önüne yürümek istediler. Ancak görevi patronları korumak olan devlet, bu yürüyüşe engel oldu. Çünkü devlet, işçi ve emekçilerin, ezilen kitlelerin değil, patronların, sermaye sahiplerinin devletiydi. Bu nedenle, açlık sınırında ücret alan, 11 aylık sözleşmelerle kıdem tazminatları gaspedilen, taban maaş isteyen öğretmenler, polisin saldırısına maruz kaldı. Tıpkı Hatay’da hukuksuz kamulaştırmalara, Akbelen’de doğayı talen edenlere, ülkenin dört bir yanında maden ocaklarının açılmasına direnenler gibi…

“Öğretmene değil patronlara barikat” sloganı atan 30 kadar öğretmen, polis tarafından darp edilerek, ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya hesabından gözaltı görüntülerini paylaşarak, “Öğretmenler ters kelepçe ile gözaltına alınmaya başlandı! Yaşasın haklı mücadelemiz! Yaşasın meslek onurumuz! Mücadele dersini öğretmenler verecek!” açıklamasını yaptı.

Gözaltına alınan öğretmenler, gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …