Sputnik grevi sürüyor

İstanbul, Şişli Süzer Plaza’da bulunan Rusya haber kanalı Sputnik basın emekçilerinin grevi sürüyor.

8 Eylül 2023 tarihinde, grevin 23. gününde İşçi Emekçi Birliği (İEB) olarak grev alanına gittik.Sputnik Emekçileri Yalnız Değildir! Yaşasın Sınıf Dayanışması!” sloganlarıyla grevcilerle buluştuk. İEB adına yapılan konuşmada, grevin haklılığına ve önemine vurgu yapıldı, grevci emekçilerle dayanışma içinde olunacağı söylendi.

Basın emekçileri de, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atıldıklarını, sendikalaştıktan sonra Sputnik yöneticileriyle Toplu İş Sözleşmesi için görüşmeler yürüttüklerini söylediler. Ücret dışında bütün maddelerle anlaşma sağladıklarını, ücretlerde yüzde 37’ye düşmelerine rağmen anlaşamadıklarını, bundan dolayı greve çıktıklarını belirttiler.

Greve çıktıktan sonra 24 kişi işten atılmış. Bunların 20’si İstanbul, 4’ü Ankara’dan.  Greve çıkmayan kişi sayısı ise, sadece 10.  Bunların da işin yarısını bile yetiştiremediklerini söylüyorlar. O yüzden radyo yayını tamamen durmuş, sadece müzik çalıyorlarmış. İnternet yayını ise, yarım yamalak devam ediyormuş. Greve çıkan basın emekçileri, sendikalı olarak işe geri dönene kadar direnişe devam edeceklerini söylediler.

Ayrıca kendi imkanlarıyla youtube üzerinden her gün yayın yaptıklarını belirttiler. Grev isminde tv kanalı yayın hayatına devam ediyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …