FEDAŞ direnişi sürüyor

Dersim’de Fedaş işçileri ağır çalışma koşullarında düşük ücretle çalıştırılmasına karşı direnişlerini sürdürüyorlar. 9 Ağustos’ta başlattıkları direniş  bir ayı geride bıraktı.

AKSA Holding’e bağlı Fırat Aksa Dağıtım Şirketi’nde (FEDAŞ) çalışan Enerji-sen üyesi işçiler, insanca yaşamaya yetecek ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, işçi sağlığı ve güvenliği, idari baskıların son bulması için iş yavaşlatma eylemi başlattılar. İşçilerin taleplerini kulaklarını tıkayan FEDAŞ yöneticileri toplam 32 işçiyi işten attı. İşten atılan işçiler Dersim FEDAŞ Genel Merkezi önüne direnişlerini sürdürürken, çalışan işçiler de iş yavaşlatma eylemiyle destek veriyor. İşçiler ayrıca her Cuma günü Dersim halkıyla buluşma için Sanat Sokağı’nda eylem yapıyorlar. İşçiler İstanbul’da bulunan holdingin genel merkezi önünde de eylem yaptı.

İşçilerin direnişi ve eylemi karşısında sıkışan FEDAŞ yöneticileri, bölge illerinden işçi getirerek direnişi kırma çabası boşa düştü. Direnişçi işçilerin haklı mücadelelerini anlatma ve ikna çabaları başarılı oldu. Gelen işçiler çalışmayı kabul etmeyerek geri döndüler. İşçilerin direnişi karalılıkla sürüyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …