Limter-İş sendikası tehdit ve saldırıları protesto etti

DİSK’e bağlı LİMTER-İŞ sendikası, tehdit ve saldırıları Tuzla Tersaneler bölgesinde protesto etti. Eyleme çok sayıda devrimci demokrat kurum katıldı.

Tuzla Gemi-GEMAK tersanesine bağlı taşeron Kafkas firması 6.9.2023 tarihinde 5 işçiyi haklarını vermeden işten attı. Bunun üzerine işçiler LİMTER-İŞ sendikasıyla beraber 11.9.2023 günü Tersane önünde direnişe geçme hazırlıkları yaparken, merkez şirketin araya girmesiyle işçilerin tüm alacakları verildi. Sonraki günlerde Kafkas firmasının ortaklarından Yılmaz Soysal’ın sendika yöneticilerine tehdit ve küfürleri devam etti.

Yapılan tehditleri protesto etmek için 20 Eylül günü Tuzla Gemi-GEMAK  önünde yapılan eyleme PDD, KALDIRAÇ, BDSP, DEVRİMCİ PARTİ, ESP, UİDER, SEP, TİP, SODAP, İEB, DEV TURİZİM-İŞ, DEV TEKSTİL-İŞ, TOMİS, DEV ENERJİ-SEN, DEV YAPI-İŞ, İNŞAAT-İŞ sendikaları katıldı. Ayrıca Yeşil Sol Parti milletvekilleri Çiçek Otlu ve Kezban Konukçu da eylemdeydi. Eylemde söz alan YSP milletvekili Kezban Konukçu, yapılan tehditi kınadı, LİMTER-İŞ sendikasının yalnız olmadığını dayanışma içinde olunacağını söyledi. Eyleme katılan sendikaların hepsi söz alarak, tehditlerin mücadele eden sendikaları yıldırmaya dönük olduğunu, mücadeleden geri durmayacaklarını vurguladılar. PDD temsilcisi de söz alarak yapılan tehditin devrimci demokrat ve öncü işçilere yapıldığını, tehdit edenlerin devletten ve sermaye gruplarından cesaret aldığını söyledikten sonra “sanmasınlarki bu tehditlere sesiz kalacağız, sanmasınlar ki bu tehditlere sadece açıklama yapmayla yetineceğiz; anlayacakları dilden cevap vereceğimizi bilsinler” dedi. KALDIRAÇ, BDSP, İEB adına da konuşma yapıldı. Tehdit edenlerin arkasında devlet ve sermaye olduğu, tehdit ve saldırılar karşısında dayanışma içinde olunacağı belirtildi. Son olarak LİMTER-İŞ Genel Başkanı Kamber Saygılı söz alarak gelişmeleri, yaşananları anlattıktan sonra “tehditler karşısında boyun eğmeyeceklerini, sınıf sendikacılığı mücadelesini büyüteceklerini” söyledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …