İsrail’in Gazze’deki hastane bombardımanı protesto edildi

Filistin halkını bombalamaya devam eden İsrail, 17 Ekim’de El Ehli Baptist hastanesini vurarak 500’e yakın Filistinliyi katletti. Bu bombardımanın ardından dünyanın birçok ülkesinde kitlesel protesto gösterileri yapıldı. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, İzmit, Denizli, Manisa, Kayseri’de protesto eylemleri düzenlendi.

İstanbul’daki eylemler yine İsrail Konsolosluğu önünde yapıldı. 18 Ekim’de İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, DİSK-KESK-TTB-TMMOB, Kadınlar Birlikte Güçlü platformu ve birçok devrimci-demokrat kurum kitlesel bir yürüyüş yaptı. 18.30’dan itibaren Levent Metro çıkışında toplanan kitle, pankartların arkasında kortejler oluşturarak konsolosluk önüne yürüdü. Konsolosluk önü ise polis bariyerleri, tomalarla kapatıldı. “Filistin halkı yalnız değildir”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Özgür Filistin için İsrail’e boykot”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP” sloganlarının atıldığı eylem yaklaşık iki saat sürdü. Konsolosluk önündeki bekleyiş sırasında bir gerici grup provokasyon yapmaya çalıştı. Kitle bu provokasyona sloganlarla karşılık verdi. Konsolosluk önünde ilk açıklamayı sendikalar ve meslek örgütleri yaptı, Ardından Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin açıklaması okundu. Açıklamalarda İsrail’le tüm ilişkilerin kesilmesi istendi. Eyleme Proleter Devrimci Duruş’un da aralarında yer aldığı kurumlar flamaları ve dövizleriyle katıldılar.

Aynı gün İstanbul’da öğlen saatlerinde Gençlik Örgütleri Taksim-İstiklal Caddesi’nde eylem yaptı. Eylemi engellemek isteyen polisleri aşan öğrenciler Taksim Meydanı’na kadar çıktılar ve burada sloganlarla İsrail’in katliamlarını protesto ettiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …