Remzi Basalak, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

Remzi Basalak, ölüm yıldönümünde mezarı başında yoldaşları ve ailesi tarafından anıldı.

Geçtiğimiz aylarda tahrip olan mezarı yaptırılmış, yeni bir mezar taşı diktirilmişti. Mezar taşına Adnan Yücel’in şu dizeleri yer aldı:

“İşte yine ufuktasın / İnanç dolu bakmaktasın / Varsın onlar öldü desin / Ceyhan olup akmaktasın…” Ve sonunda M. Fatih Öktülmüş’ün mezarındaki gibi “Yüreğimize, bilincimize gömüldü…” yazıldı.

Ölüm yıldönümünde mezarını ziyaret edenler mezara çiçekler ektiler, Remzi şahsında devrim şehitleri için saygı duruşuna geçtiler.

Remzi Basalak 23 Ekim 1992 tarihinde Adana’da işkencede katledilmişti. Teşhir masasına indirdiği tekmeyle, 12 Eylül’ün bir uygulamasına son vererek tarihe kazınmıştı. Yoldaşları Remzi’yi hiç unutmadılar, her yıl ölüm yıldönümünde Ekim Şehitleriyle birlikte andılar. Geçen yıl Yediveren Yayınları tarafından basılan “Devrim Kartalı Remzi Basalak” kitabı büyük ilgi görmüş ve ikinci baskısı yapılmıştı. Yıl boyunca çeşitli festivallerde ve etkinliklerde, kitap üzerine söyleşiler yapılarak, Remzi’nin direnişi ve temel özellikleri geniş kesimlere anlatıldı.

Remzi Basalak’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …