Makbule Ana ölüm yıldönümünde anıldı

Ölümünün ikinci yılında Makbule Ana mezarı başında ve kurucusu olduğu Adana İHD’de anıldı.

31 Ekim 2021’de yitirdiğimiz anamız Makbule Berktaş, bir tutsak anası olarak başladığı mücadeleyi, hak ve özgürlükler savaşçısı olarak sürdürmüştü. 1978 yılından ölümüne dek, bu mücadelenin bir parçası oldu. 40 yılı aşkın süre, sadece tutsakların değil, ezilen-sömürülen tüm kesimlerin mücadelesinin içinde, bazen önünde yer aldı.

Adana’nın Buruk Mezarlığı’nda yapılan anmada, Makbule Ana’nın tüm devrimcilerin anası olmasının altında yatan özellikleri anlatıldı.

Kurucusu olduğu Adana İHD’de ise, Makbule Ana’nı hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Adana İHD Başkanı kısa bir konuşma yaptı. Onu son döneminde tanıma şansını yakaladığını, mücadele dolu yaşamından dolayı saygıyla andığını belirtti. Ardından Makbule Ana’nın İHD’de çalıştığı dönem anlatıldı. Yönetim dahil her kademede görev aldığı ve her eylemine-etkinliğine aktif katıldığı vurgulandı. Ana ile aynı dönemde İHD’de görev alanlar, onunla ilgili anılarını paylaştılar. Çok duygusal anlar yaşandı. Makbule Anamızın, tanıştığı herkeste derin izler bıraktığı bir kez daha görüldü.

Onu mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK yakınlarında 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …

Çorlu tren kazasında karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin …