Gazi’deki polis saldırısı İHD’de protesto edildi

Gazi Mahallesi’nde 1 Kasım günü, direnen Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapmak isteyen devrimci kurumlara, Sultangazi Kaymakamlığı’nın “eylem yasağı” gerekçe gösterilerek polis saldırısı gerçekleştirilmişti. Bu saldırıda polis eylemcileri yumruklayarak, tekmeleyerek zorla gözaltına almıştı. PDD Yazıişleri Müdürü Çağdaş Büyükbaş da bu saldırıda başına, yüzüne ve kaburgalarına çok sayıda yumruk ve tekme aldı. Bu saldırıda darpedilerek gözaltına alınan devrimciler, İHD’de basın açıklaması yaptı.

6 Kasım günü saat 11’de yapılan basın açıklaması öncesi, İHD’nin bulunduğu sokak yoğun bir polis ablukasına alındı. “Baskılar bizi yıldıramaz! İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” pankartının asıldığı açıklamayı Proleter Devrimci Duruş, Partizan, Toplumsal Özgürlük Partisi, Kaldıraç, Halkların Demokratik Kongresi, Emeğin Partisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi adına Proleter Devrimci Duruş’tan Çağdaş Büyükbaş yaptı. Büyükbaş, yaşanan polis saldırısını anlattı. Polisin, kaymakamlığın aldığı yasak kararını gerekçe göstererek, saatler öncesinden Gazi Mahallesi’ni ablukaya aldığını söyledi. Eylem alanında toplananlara yasağı bahane ederek saldıran polisin gözaltı yapmaya başladığını ve direnenlerin, gözüne, kafalarına ve kaburgalarına vurarak otobüse bindirdiklerini söyledi. Polisin işkenceyi gizlemek için, gözaltı sonrası doktor raporunu toptan almak istediğini; ancak devrimcilerin karşı çıkışları sonucunda işkencelerin doktor tutanaklarına geçirildiğini belirtti; gözaltına alınanların hemen hemen hepsinde darp izleri olduğunu ve tomografi de çekildiklerini söyledi. AKP’nin devrimci-demokrat muhalefete karşı saldırgan tutumunu teşhir eden Büyükbaş, işkence, gözaltı, tutuklama da olsa geri adım atmayacaklarını, sokaklarda olmaya devam edeceklerini belirterek açıklamayı bitirdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …