Meriç Nehri’nde dört devrimci katledildi

31 Ekim’de Meriç Nehri üzerinden Türkiye’ye girmek isteyen Özkan Güzel, Burak Ağarmış, Erdoğan Çakır ve Harika Kızılkaya isimli 4 devrimci Türkiye askeri tarafından katledildi. TAYAD’lı ailelerin duyurduğu katliamdan sonra devrimcilerin cenazeleri de aileleri tehdit edilerek kaçırıldı.

3 Kasım’da Erdoğan Çakır’ın cenazesi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Zöhre Mezarlığı’nda toprağa verilirken, evi ablukaya alan polis, aileden 2 kişiyi gözaltına aldı. Yozgat’ta toprağa verilen Burak Ağarmış’ın cenazesine gitmek isteyen 2 TAYAD’lı da Kayseri Havalimanı’nda işkenceyle gözaltına alındı. Özkan Güzel’in cenazesi İstanbul’da Yayla Mezarlığı’nda, Harika Kızılkaya’nın cenazesi de Kanarya Mahallesi’nde toprağa verildi. Mezarlıkları ablukaya alan polis aile dışında kimsenin cenazeye katılmasına izin vermezken, cenazelerin de uzun süre nereye götürüldüğü açıklanmadı.

TAYAD’lı aileler İstanbul’da mezarları ziyaret ederek anma törenleri düzenlediler. Katledilen dört devrimci, Avrupa’da devrimci faaliyetlerde bulundukları süreç içinde tutsaklıklar yaşamıştı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …