Öğretmenleri ara tatilde çalıştıran okul, sendikalı öğretmenlere saldırdı

Kadıköy’de bulunan Kandilli Koleji, resmi ara tatilde öğretmenleri çalışmaya zorladığı için, Özel Öğretmenler Sendikası okulu uyardı. Okul uyarıyı dikkate almayınca, sendika üyeleri bu yasadışı zorunlu uygulamayı teşhir etmek için okula gitti.

Özel Öğretmenler Sendikası, ara tatilde ders yapacağını ilan eden okulları uyarmış, dersi iptal etmeyen okulları da Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmişti. Bu uyarılara rağmen, ders yapmaya devam eden okullara giderek durumu teşhir edeceklerini de önceden duyurmuştu.

Ara tatil kuralına uymayan, uyarıları da dikkate almayan Kandilli Koleji’nde, sendika temsilcileri önce okul müdürüyle konuştu. Konuşma sırada kayıt alınmasına tepki gösteren müdür, videoyu sildirmeye uğraştı. Ardından okulun patronu İsmail Şilan, elindeki şemsiye ile öğretmene saldırmaya çalıştı. Sendika temsilcileri ise geri adım atmadılar ve zorunlu çalışmayı protesto ettiler.

Özel Öğretmenler Sendikası bu saldırıyı protesto etmek için 14 Kasım Salı günü Kandilli Koleji’nin önünde bir eylem gerçekleştirdi. Kadıköy’de bulunan okulun önünde çok sayıda sendikalı öğretmen toplanarak, okul müdürüne ve zorunlu çalıştırma uygulamasına tepki gösterdi.

Sendika ayrıca saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …