İşçi Emekçi Birliği miting düzenledi

İşçi Emekçi Birliği bileşenleri, İstanbul-Kartal’da “Açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine artık yeter” sloganıyla miting düzenledi. 19 Kasım günü saat 14.00’teki miting, aşırı soğuk ve yağışlı havaya rağmen gerçekleştirildi.

Mitinge Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Kurultayı, Birleşik İşçi Hareketi, Devrimci Partili İşçiler, Dev Tekstil, Dostluk ve Kültür Derneği, Emekçi Hareket Partisi, Ekmek ve Onur, Kaldıraç, Proleter Devrimci Duruş, Devrimci Sendikal Birlik, Komünist İşçi Hareketi (Söz ve Eylem), KÖZ, Yeni Dünya İçin Çağrı, DİSK/Limter-İş, Halkların Demokratik Kongresi, İşçinin Kendi Partisi, işten atılan Ataşehir Belediyesi işçileri, grevde olan Sputnik çalışanları, İBB direnişçisi Tülay Çal, Asır Plastik işçileri katıldı.

İki ay boyunca miting için çalışma yürütülmüş, İstanbul’un dört bir yanında metrobüs duraklarında, işçi havzalarında, semt pazarlarında, merkezi yerlerde bildiri dağıtımları, açıklamalar, eylemler yapılmış, yaygın afiş, stickerlar yapıştırılmış, pankartlar asılmıştı. Emekçi semtlerindeki devrimci-demokrat kurumlar ziyaret edilerek mitinge davet edilmişti. Çekilen videolarla neden böyle bir miting yapıldığı, sosyal medya hesaplarında yaygın olarak paylaşılmıştı.

Son olarak 16 Kasım akşamı Mecidiyeköy metrobüs durağından Cevahir AVM’ye kadar kitlesel biçimde bildiri dağıtımı yapılarak, miting bir kez daha duyurulmuştu.

Yoğun yağmur ve soğuk, günlerdir hava durumu konusunda yapılan uyarılar nedeniyle, mitinge katılım beklenenin altında kaldı. Herşeye rağmen gelen kitle ise, hava şartlarına rağmen kararlı bir duruş içindeydi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde, işçi ve emekçileri mücadeleye çağıran konuşmalar yapıldı. Yağmur ve rüzgar, ses düzeninin çalışmasında aksaklıklara neden olunca, mitinge kendi megafonlarını, ses araçlarını getiren kurumlar devreye girdi. Direnişçi işçiler, öğrenciler, emekliler ve kadınlar adına ayrıca konuşmalar hazırlanmıştı.

Kitlenin hep bir ağızdan söylediği türkülerle çekilen halaylarla miting sonlandırıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …