Sputnik direnişi 100. gününde

Sputnik Türkiye’de çalışan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan 24 gazetecinin başlattığı grev, 100. gününde kararlılıkla devam ediyor.

Grevciler 100. gün vesilesiyle Beşiktaş’ta Süzer Plaza önünde sürdürdükleri grev yerinde açıklama yaptılar. 24 Kasım günü yapılan açıklamaya, PDD’nin de bileşeni olduğu İşçi Emekçi Birliği’nin yanısıra, devrimci-demokrat kurumlar, siyasi partiler, Özel Öğretmenler Sendikası ile birlikte bazı sendikalar katıldı.

Eylemde grevciler adına basın açıklamasını okuyan TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) Başkanı Gökhan Durmuş, grevin geldiği aşamayı aktardı. Devamında “’hukuksuz grev’ diye dava açtılar. Mahkeme grevin hukuksuz olmadığına karar verdi. Sendika temsilcimiz işe iade davasını kazandı. ‘Grevin durdurulması’ talebi mahkeme tarafından reddedildi. Hakkımız olanı alana kadar mücadeleyi bırakmayacağız, medya sektöründe orman kanunlarını değiştireceğiz” dedi. Grevi kararlılıkla sürdüreceklerini ve kazanacaklarını söyledi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …