Özak Tekstil işçisi direniyor

Urfa Organize Sanayi’de bulunan Özak tekstil işçilerinin direnişi 10. günü geride bıraktı.

Hak-iş’e bağlı Öz İplik-iş sendikasının örgütlü olduğu fabrikada, işçiler Öz İplik-iş’in işbirlikçi, pasif, işçilerin hakkını savunmayan tutumuna karşı, Öz İplik-iş’ten istifa ederek bağımsız BİRTEK-SEN sendikasına geçtiler. Sendika değişikliğine tahammül etmeyen patron bir işçiyi işten attı. İşçiler atılan arkadaşına sahip çıkarak işe geri alınması için üretimi durdurdu ve direnişe geçtiler.

Direniş patronun ve devletin kolluk güçlerinin her tür saldırısına rağmen kararlılıkla devam ediyor. İşçiler ve sendika yöneticileri defalarca gözaltına alındılar. Eylemin 8. gününde valilik eylem ve etkinlikleri yasaklama kararı aldı. Fabrikanın önüne  fabrikaya çıkan sokaklara devletin kolluk güçleri barikat kurarak işçilerin fabrika önüne gelmesini engellemeye devam ediyor. İşçiler kurulan barikatın önünde direnişlerini sürdürüyorlar.

Özak patronu direnişi kırmak için dışardan getirdiği işçilerle üretimi devam ettirmeye çalışıyor. Direnişin 10. gününde (6 Aralık) işçiler, içeri işçi alınmasını engellemeye çalışırken, yine jandarma saldırısına maruz kaldılar. Jandarmanın biber gazlı, coplu saldırısında BİRTEK-SEN yöneticileri ile birlikte 21 işçi gözaltına alındı. Gözaltındaki işçi ve sendikacılar, aynı gün serbest bırakıldılar.

Saldırı üzerine, sabah vardiyası için çalışmaya giren işçiler de direnişe destek vermek istediler. Ancak müdürler, işçilerin çıkmasını engellemek için kapıları kitlediler. Bazı işçiler dışarıya çıkıp destek verirken, içerideki işçiler de üretimi durdurdu.

Direniş karalılıkla sürüyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK yakınlarında 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …

Çorlu tren kazasında karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin …