Emeklilerin Ankara’da birleşik mitingi

Emekliler Dayanışma Sendikası, Tüm Emeklilerin Sendikası ve DİSK Emekli Sen’de örgütlenen binlerce emekli, Ankara Anıtpark’ta miting yaptı. Emeklilere destek veren kurumlarla miting alanında buluşarak, kırıntılarla avutulmayacaklarını hükümete bildirdiler.

Mitingin tarihi olan 10 Aralık, günlerce yürütülen yoğun emeğin adı oldu. Binlerce emekli ilerleyen yaşlarına, onca hastalıklarına aldırmadan yollara düştü. Türkiye’nin pek çok ilinden araçlar dolusu insan aktı Ankara’ya. Ve emekli dostlarıyla kucaklaştılar miting alanında…

Yolda ambulansla hastaneye kaldırılan, tansiyonu yükselen, yorgunluktan ayakta zor duran insanların kararlılığı vardı mitingte. Binlerce emekli “insanca yaşam istiyoruz” diye haykırdı. İlerleyen yaşlarına rağmen hala dinamizmini kaybetmemiş bir kuşağın, yok ve yük sayılamayacağını gösterdiler. Bu dinamizm yolu açmaya devam ediyor. Mücadele alanlarını terketmeyenler mutlaka kazanacaktır.

Mitingi organize eden sendika başkanlarının yanısıra, DİSK başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer de konuşma yaptı. EDS Genel Başkanı Mahinur Şahbaz; “Ekonomik krizi, savaşı ve sömürüyü baskı aracı olarak kullananlara, bizleri yoksullukla, zamlarla imtihan edenlere, hak hukuk tanımıyorsunuz demek için geldik” diyerek sözlerine başladı. Haksızlığın ve adaletsizliğin bugüne kadar görülmemiş biçiminin yaşandığını söyleyen Şahbaz, kapitalist politikaların emekçilerin yaşamını alt-üst ettiğini vurguladı. Bu politikaların çürüme ve yozlaşmayı yarattığını belirttikten sonra, “bu gidişata dur demek gerekir” dedi. Emeklilerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini söyleyerek, mücadeleyi büyütme çağrısıyla konuşmasını sonlandırdı.

Mitingte en çok atılan sloganlar; “Sermayeye değil, emekçiye bütçe”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” oldu. Emekliler Ankara’da “biz kazanacağız” diyerek güçlerini büyüteceklerini ve mutlaka kazanacaklarını ilan etmiş oldular.

Emekli Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Mahinur Şahbaz; “Ekonomik krizi, savaşı ve sömürüyü baskı aracı olarak kullananlara, bizleri yoksullukla, zamlarla imtihan edenlere, hak hukuk tanımıyorsunuz demek için geldik” diyerek sözlerine başladı. Haksızlığın ve adaletsizliğin bugüne kadar görülmemiş biçiminin yaşandığını söyleyen Şahbaz, kapitalist politikaların emekçilerin yaşamını alt-üst ettiğini vurguladı. Bu politikaların çürüme ve yozlaşmayı yarattığını belirttikten sonra, “bu gidişata dur demek gerekir” dedi. Emeklilerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini söyleyerek, mücadeleyi büyütme çağrısıyla konuşmasını sonlandırdı.

Mitingte en çok atılan sloganlar; “Sermayeye değil, emekçiye bütçe”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” oldu.

Emekliler Ankara’da “biz kazanacağız” diyerek güçlerini büyüteceklerini ve mutlaka kazanacaklarını ilan etmiş oldular.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …