Direnişteki Özak işçileriyle dayanışma eylemi

Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlendirmek için, Özak Tekstil firmasının İstanbul Başakşehir’de bulunan fabrikasının önünde 15 Aralık günü eylem yapıldı. Eylemi İşçi Emekçi Birliği, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Limter-İş, DGD-SEN ve İnşaat-İş birlikte örgütledi.

Eylem “Özak Tekstil İşçisi Yalnız Değildir”, “Özak’a BİRTEK-SEN Halaylarla Girecek”, “Kahrosun Sarı Sendikacılık” sloganlarının atıldığı yürüyüşle başladı. Fabrika önüne gelindiğinde, Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş sendikasının alana yerleşmiş olduğu görüldü. İşçilerin hakları için tek bir söz söylemeyen, patron işbirlikçisi Öz İplik-İş, işçilerle dayanışma için gelenlere provokasyon hazırlamak için harekete geçmişti. Fabrikanın önüne insan yığmış, ses düzeni kurarak sloganlarımızı etkisiz hale getirmeye çalışıyordu. Sırtını AKP’ye dayayan Öz İplik-İş sendikası, işçi sınıfının çıkarları için mücadele eden komünist, devrimcilere ve mücadeleci sendikalara karşı mücadele yürüttüğünü bir kez daha gösterdi oldu.

Öz İplik-İş’in bu provokasyon çabası teşhir edildi; “Bizler Özak işçilerinin yanındayız, size pabuç bırakmayız” denildi. Olanda bulunan Özak işçilerine de seslenilerek, direnişçilerin yanında durmaları gerektiği belirtildi. Okunan ortak açıklamada, direnişçi işçilerle dayanışma içinde olunacağı, Özak Tekstil patronuna iş veren büyük markaların da bu yaşananlardan sorumlu olduğu ve mağazalarının eylem alanına çevrileceği, Özak işçilerinin taleplerinin karşılanması ve saldırıların son bulması gerektiği belirtildi. Konuşmalardan sonra eylem bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …