Nurtepe’de Can Atalay’ın serbest bırakılması talebiyle eylem

Milletvekili seçildiği halde hala hapiste tutulan Can Atalay’a özgürlük talebiyle, TİP Eyüp İlçe Örgütü 17 Aralık’ta Nurtepe Metro meydanında basın açıklaması yaptı. Saat 18’de başlayacak eylem öncesi halaylar çeken TİP üyeleri, “Yargıtay darbesine izin vermeyeceğiz, Can Atalay’a özgürlük” pankartı açtılar. Eylemde “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Halkın vekili Can Atalay’a özgürlük”, “Hatay halkı vekilini istiyor” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada Can Atalay’ın seçimlere YSK’nın şartlarını yerine getirerek girdiği ve vekil seçildiği, Meclis’te mazbatasını aldığı ve komisyonlara seçildiği belirtildi. Ancak hapisten çıkartılmadığı, AYM’nin serbest bırakılması yönünde karar almasına rağmen Yargıtay’ın AYM’nin kararını tanımadığı ve tutukluluğunun devam ettiği söylendi. Can Atalay’ın serbest bırakılmamasının en büyük sebebinin ise Gezi korkusu olduğu vurgulandı.

Eylem sloganlarla sona erdi. Eyleme Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ve DEDEF de destek verdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …