İstanbul’da Özak işçileriyle dayanışma

Urfa’da Birtek-Sen’e üye oldukları için işten atılan Özak işçileri, direnişlerini İstanbul Zeytinburnu’ndaki Özak Holding önüne taşıdılar.

Özak işçileri Urfa’da iki ay boyunca çeşitli eylemler yapmış, birçok defa polis saldırısı ile karşı karşıya kalmış, gözaltına alınmışlardı. Şimdi de direnişlerini İstanbul’daki Özak Holding önünde saat 10.00-15.00 arasında çadır direnişi ile sürdürüyorlar. Levi’s, Zara gibi büyük tekellere üretim yapan Özak Tekstil işçileri, bu firmaların da Özak’a boykot uygulamasını istiyorlar.

İstanbul’da kurulan Özak İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla, direnişin 63. günü olan 28 Ocak’ta Bakırköy’de dayanışma eylemi yapıldı. Özgürlük Meydanı’ndaki eylem saat 14’te ajitasyon konuşmalarıyla başladı. Ardından Özak işçileri adına Seher Gülel, hazırlanan basın açıklaması okundu. Açıklamada yaşanan süreç ve devletin saldırılarına değinildi, Özak işçilerinin talepleri bir kez daha işçilere ve emekçilere duyuruldu. Eylem sırasında sıkça “Özak işçisi yalnız değildir”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

İşçiler taleplerini şöyle sıralıyorlar:

*İşten atılan arkadaşlarımız işe geri alınsın!

*Eylemde geçen günlerimizin ücretleri ödensin!

*Sendika seçme, sendikal örgütlenme ve temsil edilme hakkımıza saygı gösterilsin!

*Bu taleplerin güvence altına alınması için üyesi olduğumuz BİRTEK-SEN ile karşılıklı protokol imzalansın!

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …