Özak Tekstil işçileri çadır direnişini sonlandırdı

Düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı uzlaşmacı işbirlikçi Öz İplik-iş sendikasından istifa ederek Birtek-sen’e üye olan, bu nedenle işten atılan Özak işçileri, direnişlerini artık farklı biçimlerde sürdüreceklerini açıkladılar.

Özak işçileri, 27 Kasım günü bir kadın işçinin işten atılması üzerine, Urfa’da Organize Sanayi Bölgesi’de bulunan fabrikanın önünde direnişe başladılar. Ardından diğer işçiler de işten atıldı. Urfa’da yaklaşık iki ay boyunca, defalarda jandarma saldırısına uğradılar, gözaltına alındılar. Bu direniş boyunca, jandarmasıyla, valisiyle, cami imamıyla devletin bütün kurumlarının Özak patronu için çalıştığını, işçilere karşı patronun çıkarlarını savunduğunu gördüler.

Ardından direnişi İstanbul-Zeytinburnu’nda bulunan Özak Holding önüne taşıdılar ve çadır direnişine başladılar. Burada da yine devlet Özak patronunu koruma altına aldı. Önce Zeytinburnu Kaymakamı direnişi yasakladı; işçiler direnişi Başakşehir’deki fabrikanın önüne taşıyınca bu defa da Başakşehir Kaymakamı görevini yerine getirdi, direnişi yasakladı.

Bu koşullarda Birtek-sen Başkanı M. Türkmen, direnişin 80. gününde İstanbul’daki direnişi sonlandırdıklarını, direnişi farklı biçimlerde sürdüreceklerini açıkladı ve dayanışma gösteren herkese teşekkür etti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Adana yasakları kıra kıra yürüdü

Adana’da 1 Mayıs mitingi, valiliğin yürüme mesafesine getirdiği yasaklarla başladı. Bir başka yasak ise, DEM …

İsviçre 1 Mayıs’ında coşkulu yürüyüş

1 Mayıs sabahı saat 10’da Basel’in merkezi yerlerinden Messeplatz’da toplanmaya başladık. Sendikalar ve partiler önde, …

İstanbul’da 1 Mayıs direniş ve gözaltılarla

2024 1 Mayısı, İstanbul’da Taksim kararlılığının bir kez daha ortaya konduğu bir gün oldu. Sabah …