Adana’da emekli sendikaları “sermayeye değil emekliye bütçe” istedi

Adana’da emekli sendikaları İnönü Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Bölge Temsilciliği, Tüm Emeklilerin Sendikası Adana Temsilciliği ve DİSK Emekliler Sendikası Adana Şubesi, “Adana Emekli Sendikaları Güçbirliği” pankartı altında “Özellikle alanlara çıkışta güçlü bir ses vermenin önemini kavrayan biz emekli sendikaları, bundan böyle kendi kurumumuzun özel bir faaliyeti dışında, ortak emekli taleplerini haykıracağımız eylemlerde yan yana, omuz omuza olacak, sesimizi, sesimize katacağız. Diğer yandan emeklilerin yerel sorunlarını, yerel yönetimi, çözme noktasında daha sorumlu davranmaya zorlama, sorunları tespit ederek çözümü konusunda takipçisi olmaya çalışacağız” dediler.

Tek emeklinin maaşı ile ailesinin geçimini sağladığı, çocuklarını kolayca okutabildiği Türkiye koşullarından, emeklinin maaşıyla değil ailesini, kendi giderlerini dahi karşılayamadığı, ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldığı bir Türkiye’den kurtulmak istediklerini ve emeklilerin artık susmayacağını, gidişatı değiştireceklerini dile getirdiler.

Basın açıklamasına, çok sayıda kurum, parti ve kitle örgütü destek verdi. Adana milletvekilleri, belediye başkan ve meclis üyesi adayları da katıldı.

Basın açıklamasının ardından üç sendikanın Adana ve Mersin temsilcileri ve şube yöneticileri, EDS binasında toplanarak önümüzdeki süreçte birlikte yapacakları eylem ve etkinlikleri konuştular.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …