“Tutsaklara para yatırmak”, tutuklama sebebi

27 Şubat günü sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlarda SMF, ESP, SKM ve Partizan’dan 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltılara ilişkin SKM aynı gün saat 19.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya saldıran polis, burada çok sayıda kadını gözaltına aldı.

İşçi Emekçi Birliği de gözaltılara ilişkin önce bir açıklama yayınladı. Ardından 29 Şubat günü, Tuzla İçmeler Köprüsü’nde eylem yaptı. Eylem sırasında çevrede polisin yoğun bir kuşatma oluşturduğu görüldü.

Gözaltındakiler 1 Mart günü mahkemeye çıkarıldılar. SMF üyesi Metin Keleş ve Arzu Aksakal, DEM Parti PM üyesi Sıtkı Güngör tutuklandı. ETHA’nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnsan Hakları Derneği (İHD) MYK üyesi Mehmet Acettin’e ev hapsi cezası verildi. ESP’li Ali Haydar Keleş, Mert Çuhadar, Mesut Çeki, Uğur Ok, Ali Karaçay ve Mesut Gerçek, SKM MYK üyesi Ezgi Gürbüz, SKM Genel Meclis üyesi Hacer Elçin, Ceylan Yayınları İmtiyaz Sahibi Hüseyin Gültepe, SMF Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Partizan okuru İbrahim Hakkı Eren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da 27 Şubat’ta gözaltına alınarak İzmir’e getirilen Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Tanya Kara ve SKM Genel Meclis üyesi Meliha Kayacı da tutuklandı.

Gözaltıların ve tutuklamaların sebebi, cezaevlerindeki tutsaklara para yatırmak olarak kayıtlara geçti. Devlet cezaevlerindeki tutsakları yalnızlaştırmak ve tamamen tecrit etmek istiyor. Bu nedenle, kendi ailesinden bir tutsağa para yatırmak bile, gözaltı, hatta tutuklama gerekçesi haline getiriliyor. Devrimci tutsaklar onurumuzdur. Baskılar ve saldırılar, onları sahiplenmemizi engeleyemez.

Bunlara da bakabilirsiniz

Öğretmen mülakatları emek gaspıdır

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Ekim’de mülakat sonuçlarını açıkladı. Bir “müjde” olarak ise 20 bin sözleşmeli …

“ZAFER ne zaman gelecek bilmiyorum. Ama geleceğini biliyorum…”      

1800’lü yılların ilk yarısında, dünya, işçi direnişleri ve halk isyanlarıyla alev topu gibiydi. Bu ülkeler …

Ser verip sır vermeyen yiğit: İSMAİL GÖKHAN EDGE

İsmail Gökhan Edge, Diyarbakır işkencehanelerinde sır vermedi, ser verdi. O, 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. İzmir …