İEB  sendikalara dönük baskıları protesto etti

İşçi Emekçi Birliği, son dönemde sendikalara yönelik saldırıları protesto etmek için, 1 Mart’ta saat 11’de İHD İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Türkiye’de artan sınıf mücadelesinin kendini direnişler ve eylemlerle ifade etiği bir sürecin yaşandığı, ilerici ve mücadeleci sendikaların bu eylemleri örgütlediği ya da desteklediği vurgulandı. Devletin ve patronların ise bu sendikalar üstünde baskı kurmaya çalıştığına; kanun değişiklikleriyle ve yetki gasbı ile sendikaların hak alma mücadelesine ket vurmaya çalıştığı belirtildi.

Özak direnişi sırasında BİRTEK-SEN yöneticilerinin ve direnişçilerinin defalarca gözaltına alınması; Migros direnişini örgütleyen DGD-SEN üyelerine verilen hapis cezaları; DEV TEKSTİL’in SML direnişinde yaptığı örgütlenmenin ardından açılan davada mahkemenin “DEV TEKSTİL küçük sendika, dolayısıyla sendikaya üyelik sayılmaz” kararının verilmesi; İNŞAAT-İŞ sendikası yöneticilerinin ve işçilerinin Başakşehir’de yaptığı direnişin ardından ev hapsine çarptırılması ve DERİTEKS sendika başkanına yapılan silahlı saldırılar hatırlatılarak, hiçbir saldırının mücadeleyi geriletemeyeceği belirtildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …