Limter-iş sendikası ve ESP’ye operasyon

9 Mart günü polis ESP, SGDF, ETHA çalışanları ile Limter-İş sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı’nın evlerini bastı. Baskın ve gözaltı sırasında Kanber Saygılı ve oğluna işkence uygulandı. 3 günlük gözaltı sürecinin ardından 12 Mart günü mahkemeye çıkartılan 3 kişi tutuklanırken aralarında Kanber Saygılı’nın da olduğu diğer gözaltılar serbest bırakıldı.

Kanber Saygılı’ya destek olmak için Tuzla Tersaneler bölgesinde Limter-İş üyeleri basın açıklaması yaptı. Ayrıca 13 sendika 11 Mart’ta Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması düzenleyerek gözaltıları protesto etti. 18.30’da başlayan eylemde “Kanber Saygılı serbest bırakılsın”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Sendikal mücadele engellenemez” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada Kanber Saygılı’nın mücadeleci bir sendikacı olmasından kaynaklı gözaltına alındığı, bu saldırıyla mücadeleci sendikalara da gözdağı verilmek istendiği ve derhal serbest bırakılması gerektiği vurgulandı. Avukatları ise dosyada kısıtlama kararı olduğunu, ama hiçbir hukuki dayanağının olmadığı bir gözaltı saldırısıyla mücadeleci sendikaların, direnişlerin hedeflendiğini belirtti.

Eyleme Proleter Devrimci Duruş, İşçi Emekçi Birliği, Kaldıraç destek verdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …