Agrobay işçileri direnişi Ankara’ya taşıdı

Tarım-Sen’de örgütlendikleri için işten atılan Agrobay Seracılık işçileri 18 Mart’a İzmir-Bergama’dan Ankara’ya yürüyüş başlattılar.

Yol boyunca çeşitli yerlerde eylem yaparak Ankara’ya ulaşan işçiler, Ankara’da da hem eylemler yaptılar, hem de çeşitli görüşmeler yürüttüler. 26 Mart günü madenci anıtı önünde eylem yapan Agrobay işçileri, 8 gün yol yürüdüklerini söyleyip, yol boyunca kendilerini oyalayan ve seçim malzemesi olarak gören düzen partilerini teşhir ettiler. Ankara’da parlamentoda grubu olan tüm partilerle görüştüklerini söyleyen Tarım-Sen Genel Başkanı Umut Kocagöz, verilen sözler dışında somut bir sonuç alamadıklarını söyledi. CHP Genel Başkan yardımcısı Gökhan Zeybek aracılığıyla Agrobay ve Tarım-Sen avukatlarının bir görüşme yaptığını, işçilerin alacaklarının patron tarafına iletildiğini belirtti. Karagöz aldıkları tüm sözlerin takibini yapacaklarını, sözler tutulmadığı taktirde yeniden Ankara’ya geleceklerini söyledi.

Yaptıkları görüşmelerin ardından, Agrobay işçileri ilk kazanımlarını elde ettiler. İşçilerin Ağustos ayı ücretleri ve yıllık izinleri ödendi. İşçiler şimdi kalan alacakları için direnişi sürdürüyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …