Birtek-Sen’e para cezası kabul edilemez!

Direnen, mücadele eden işçilere ve sendikalara devletin gözaltı ve copu, patronların baskısı ve işten atması yetmezmiş gibi, bir de para cezası tehdidi savruluyor.

Özak Tekstil’de örgütlenen BİRTEK-SEN’e “işçilere sendika değiştirme baskısı yaptığı” iddiasıyla 1,5 milyon TL para cezası verilmesi yönünde dava açıldı. BİRTEK-SEN 26 Mart günü Çalışma Bakanlığı önünde, verilen cezayı protesto etti. Eylemde açıklama yapan BİRTEK-SEN genel başkanı Mehmet Türkmen, “eğer bunu gerçek bir itirazla püskürtemezsek bugün BİRTEK-SEN’in başına gelen yarın iktidar yanlısı olmayan her sendikanın başına gelir; direnişçi sendikalar mali olarak çökertilir ve fiilen sendikacılık yapamaz hale gelir” dedi. Eyleme direnişlerini Ankara’ya taşıyan Agrobay işçileri, devrimci kurumlar, siyasi partiler ve DEM Parti milletvekili Özgül Saki de katıldı. Bu para cezasıyla devlet bir kez daha patrondan yana olduğunu göstermiş oldu.

Urfa’da bulunan Özak tekstil işçileri düşük ücret ve kötü çalışma koşularına tepkisiz kalan Hak-iş’e bağlı İplik-iş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlendikleri için işten atılmışlardı. 27 Kasım 2023 gününden itibaren fabrika önünde direnişe başlayan işçiler defalarca polis saldırısına maruz kaldılar, gözaltına alındılar, fabrikanın önüne girmeleri yasaklandı, cami avlusunda beklemeleri yasaklandı. Direnişlerini İstanbul Özak genel merkez önüne taşıyan işçiler burada da yasaklarla karşılaştılar. 80. günden sonra çadır direnişini sonlandırdıklarını belirten işçiler, direnişi değişik biçimlerde sürdüreceklerini söylediler.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …