Kayyuma geçit vermeyeceğiz!

Seçim yenilgisinin üzerinden 2 gün geçmeden, AKP Van’da kayyum saldırısını başlattı. Yasal olmayan bir bahaneyle, Van’ın seçilmiş belediye başkanı Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmeyeceği, mazbatanın seçimde 2. sıradaki AKP adayına verileceği açıklandı. Zeydan yüzde 55,48 ile belediyeyi kazanmış, AKP’nin adayı ise oyların sadece yüzde 27’sini almıştı.

Haber üzerine Van’da kitleler sokaklara döküldü, kararı protesto etmeye başladı. Polisin saldırı görüntüleri, tomalardan sıkılan gazlar ve zafer işaretleriyle yürüyen kitleler ekranlarda şu anda. İstanbul-Kadıköy’de de, akşam saatlerinde protesto eylemi için çağrı yapıldı.

AKP seçim yenilgisinin hırsını böyle çıkarmaya çalışmaktadır. Seçim değerlendirmemizde AKP’nin bu yenilgiyi kolayca kabul etmeyeceğini belirtmiş Haziran 2015 seçimlerini ve sonrasındaki kent yıkımlarını hatırlatmıştık.

Kayyum saldırısı derhal püskürtülmelidir. Bunun yolu da YSK büroları, adliyeler değil, sokak eylemleridir. Bu saldırı püskürtülmezse arkası gelecektir. Sadece DEM Parti’nin belediyeleri değil, AKP’nin göz diktiği bütün belediyeler hedefe konacaktır. Bu nedenle “Kayyuma geçit vermeyeceğiz” şiarıyla protestolar yükseltilmeli, kayyum politikası yokedilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …