2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak işçileri ve emekçileri Taksim 1 Mayıs’ına çağırdı. 13 Nisan’da 14.15’te Denetimli Serbestlik Bürosu önünde toplanan platform bileşenleri, polisin slogansız yürüyüş dayatmasına karşın ajitasyon konuşmalarının yanı sıra “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kaza, kader değil bu bir katliam”, “Yaşasın 1 Mayıs Bıji yek gulan” sloganlarıyla karşılık verdi ve basın açıklamasının yapılacağı yere kadar yürüdü.

“İşçi katliamlarına karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e” yazılı ozalitin açıldığı eylem, yaşanan işçi katliamına dikkat çeken ajitasyon konuşmalarıyla başladı. Basın açıklamasında ise katliamın yaşandığı günden itibaren yaşananlara dikkat çekilirken, tutuklamaların göstermelik olduğu, herhangi bir devlet ya da belediye sorumlusunun tutuklanmadığı, eğer sessiz kalınırsa Soma’da, İliç’te yaşananların tekrar yaşanacağı vurgulandı. İş cinayetlerine ve katliamlarına karşı işçiler ve emekçiler Taksim Meydanı’na çağrıldı. “Yaşasın 1 Mayıs Bıji yek Gulan”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kaza kader değil, bu bir katliam”, “1 Mayıs’ta 1 Mayıs Alanı’ndayız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Taksim kızıldır kızıl kalacak” sloganlarının atıldığı eyleme Platform bileşeni kurumlar flamalarıyla katıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …