1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.

 

1 Mayıs’ta TAKSİM’E!

Taksim 1 Mayıs Alanıdır!

İşçi ve emekçiler bu alanı yıllar öncesinden kanıyla-canıyla kazandı. Bu yıl da engelleri, yasakları aşarak bir kez daha Taksim’e yürüyecektir.

İşçiler 8 saatlik işgününü, nasıl mücadele güçleriyle kazandılarsa, Taksim’i de aynı şekilde fethedeceklerdir!

Hayat pahalılığına, işsizliğe, işçi cinayetlerine karşı her yerde alanlara çıkmalı, patronlara sınıfın gerçek gücünü göstermelidir!

İşçiler, emekçiler!

Emperyalist kapitalist sistemin insanlığa açlık, işsizlik, sömürü, savaş ve ölüm dışında sunduğu bir şey yoktur. İşçi ve emekçilerin alım gücü sürekli düşerken, burjuvazi kar rekorları kırıyor.

Neredeyse her gün başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlara zam üstüne zam geliyor. Yöneticiler lüks ve sefahat içinde yaşarken, emekçi halk açlıkla sınanıyor. Bir de devlet yetkilileri tarafından sürekli aşağılanıyor, hakarete uğruyor.

Kapitalistlerin azami kar hırsıyla katlettiği işçi sayısı ise rekorlar kırıyor. Günde ortalama 5 işçi iş cinayetlerine kurban gidiyor.

Bu ülkede mallar çok pahalı ama canlar sebil…

Gün geçmiyor ki, bir kadın cinayeti işlenmesin! İntiharlar, cinnet geçirenler, birbirini öldürenler… Ahlaki çürüme artıyor, suç patlaması yaşanıyor…

Bu duruma isyan eden, direnişe geçen işçilerin üzerine de polisi-jandarması ile devletin tüm güçleri saldırıyor. Ama işçiler yılmıyor. Haklarını elde etmek için sendikalaşmaktan ve direnmekten vazgeçmiyor.

İşçiler, emekçiler!

1 Mayıs, işçi ve emekçinin bayramı, yılın en önemli günüdür!

Yaşadığı sorunları ve taleplerini yüksek sesle ifade edeceği, gücünü ortaya koyacağı, dosta-düşmana kendinden söz ettireceği bir gün…

Yaşadığımız ekonomik ve siyasi baskılara, hak gasplarına karşı 1 Mayıs günü sokaklara çıkmalı, bizi sömürenlerden hesap sormalıyız!

Yaşasın 1 Mayıs! Biji Yek Gulan!

Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni!

Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi!

Proleter Devrimci Duruş

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …