Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması protesto edildi.

16 Nisan günü gerçekleşen olayda çocuğun durumu ailesine bildirmesinin ardından, aile Aziz Gıda sahibinden hesap sormak ve kamera kayıtlarını istemek üzere dükkana gitmişti. Tacizci ise “çocuk yanlış anlamıştır” diyerek olayı geçiştirmeye çalışmış, kamera kayıtlarının da silindiği ortaya çıkarılmıştı. Ailenin polise suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Azmi Savi, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Savi’nin oğlunun, şikayetten vazgeçilmesi için para teklif ettiği, aile tarafından açıklandı.

Savi’nin serbest bırakılmasını protesto etmek için Sultangazi Kadın Dayanışması’nın çağrısıyla Aziz Gıda’nın bulunduğu sokakta 24 Nisan’da bir eylem yapıldı. Eylemde tacizcinin tutuklanması ve cezalandırılması istendi.

Saat 20’deki eylem öncesi Aziz Gıda’nın bulunduğu sokağa polis yığınağı yapıldı. Tacizcinin dükkanını korumak için gelen polise rağmen, Gazi halkı çok kararlı davrandı. Eyleme katılan yüzlerce kişi de, etrafta toplanmış olan kitle de öfkeliydi. Polisin engelleme çabasına rağmen eylem Aziz Gıda’nın önünde yapıldı. “Çocuk istismarcılarını değil çocukları koruyun” pankartı açıldı. Eylem, tecavüzcülerin, katillerin, çetelerin devlet tarafından korunduğu ve hiçbir ceza almadan serbest bırakıldığını belirten ajitasyon konuşmasıyla başladı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gazi uyuma çocuğuna sahip çık”, “Çocuk istismarını aklama, önle”, “Susma haykır, çocuk istismarına hayır”, “Çocuk istismarı politiktir”, “Çocuk beyanı esas alınsın” sloganları atıldı.

Sloganlardan sonra yapılan açıklamada ise, devletin tecavüzcüleri, katileri koruduğu ve serbest bıraktığı, mahkemelerden ceza almadan çıktıkları vurgulandı. Bundan cesaret alarak kadınlara, çocuklara yönelik tecavüzlerin, katliamların arttığı, AKP döneminde cemaatler-tarikatlar eliyle toplumun dokusunun değiştirilmeye çalışıldığı vurgulandı. Gazi Mahallesi’nde son dönemlerde meydana gelen kadın katliamlarının, çeteleşmenin, çocuk tacizlerinin artmasındaki en büyük sebebin devletin politikaları olduğu belirtilirken, devletin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildikten sonra daha da pervasızlaştığı söylendi.

Aziz Gıda sahibinin aileyi “biz güçlüyüz bize bir şey yapamazsınız” diyerek tehdit ettiği açıklanırken, tacizcinin derhal tutuklanması istendi. Ayrıca mahalleliye seslenilerek, tacizcilerin-tecavüzcülerin dükkanlarından alış-veriş yapılmaması, tüm ilişkilerin kesilmesi ve tecrit edilmesi istendi. Eylem atılan sloganlarla bitirildi.

Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan’ın, eylemin çağrısını yaptığı için gözaltına alındığı ve ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Muhtar Ümit Doğan da eyleme katıldı. Aralarında PDD okurlarının da bulunduğu kurumlar, eylemde yerlerini aldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayısı’nda DİRENİŞ KAZANDI!

Her 1 Mayıs, devrim ile karşı-devrim güçlerinin birbirlerini sınadığı gündür. İki karşıt sınıf (burjuvazi- proletarya) …

Fransa’da 1 Mayıs coşkusu

Dünyamız, kanemici emperyalistlerin işçi ve emekçiler üzerindeki aşırı kara dayalı sömürüsünü arttırmak ve kendi aralarındaki …

Artvin ve Hopa’da 1 Mayıs direnişi

Bu yıl 1 Mayıs’ı Fındıklı’daki yoldaşlarla birlikte kutlamanın yollarını aradık. Ancak Fındıklı ve Artvin’deki mitingler …