Adana yasakları kıra kıra yürüdü

Adana’da 1 Mayıs mitingi, valiliğin yürüme mesafesine getirdiği yasaklarla başladı. Bir başka yasak ise, DEM Parti’nin tecrit ile ilgili taşıdığı bir pankart nedeniyle ortaya çıktı. Polis, DEM Partilileri toplanma alanına almak istemediği için, alan kapatıldı ve yüzlerce insan saatlerce bekletildi. Ancak bu yasaklar kimseyi yıldırmadı. İşçilerin oturma eylemi yapması ve genel kitlenin bu yasağı tanımaması sonucu, DEM Partililer alkışlar arasında ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları içinde bekleme alanına girdi. Böylece saatler sonra da olsa kortej yürümeye başladı.

Yürüyüş boyunca kortejlerden aynı zamanda “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarının atılması, kitlenin yüreğinin İstanbul ile atması, yasakları tanımayacaklarınının da göstergesiydi.

Alanın coşkusu, Kardeş Türküler’in sımsıcak türküleriyle doruğa çıktı. Bu tablo, bu 1 Mayıs’ın Adana’da önümüzdeki mücadele günlerinin, baskıları kıra kıra ilerleyeceğinin işareti oldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …