1 Mayıs tutuklanamaz!

1 Mayıs günü yapılan eylemlerde 217 kişi, ardından 3 Mayıs günü evleri basılan 29 kişi gözaltına alınmış, 38’i tutuklanmıştı. 5 Mayıs günü 12 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu gözaltı ve tutuklama saldırısına karşı, İstanbul Emek, Demokrasi Güçleri çeşitli eylemler yaptılar. İlk önce, 4 Mayıs günü Çağlayan Adliyesi’nin önünde, gözaltındakilerin mahkemeye çıkartılması beklendi ve bu bekleyiş sırasında, Adliye önünde protesto eylemi yapıldı.

5 Mayıs günü yeni gözaltıların haberinin gelmesiyle, aynı gün saat 18.30’da Kadıköy Eğitim-Sen’de bir basın açıklaması gerçekleştirildi ve gözaltı-tutuklama saldırısına karşı birlikte hareket edileceği duyuruldu. PDD’nin de içinde olduğu bileşenler, 1 Mayıs’a katılmanın meşruluğunu, 1 Mayıs’a katılanların yargılanamayacağını, tutuklananların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirterek, ortak eylemlerin süreceğini belirttiler.

Bunlara da bakabilirsiniz

Soma Katliamı 10. yılında

13 Mayıs 2014’te Soma’da katledilen madencilerin anmaları yapıldı. 10. yıldaki anmalar, Manisa-Soma başta olmak üzere, …

1 Mayıs’a, Taksim’e, tutsaklara özgürlük

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek istedikleri için tutuklanan 50 kişi için dayanışma eylemleri devam ediyor. İstanbul …

Öğretmenler iş bıraktı, eylem yaptı

İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın bir lise öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından, eğitim sendikaları …