1 Mayıs’ta alanlara koştuk

Bugün dünyanın bir çok yerinde okula gitmesi gereken kardeşlerimin savaş alanlarında olduğu, emperyalist devletlerin çıkarları uğruna can verdiği bir dünyada, bu kardeşlerimizin sesini duyurmasında bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için 1 Mayıs’ta alanlara koştuk.

Sabah Paris’teki yoldaşlarımızla birlikte, erken saatlerde standımızın başında bulunduk. Oradaki yoldaşlarımız ile tanışıp çeşitli konularda sohbet ettik. Bir süre sonra standımızı toplayıp, korteje eşlik ettik. Kortejde bulunan bir çok Filistinli, Afrikalı ve dünyanın bir çok yerinden gelmiş göçmen ve turist kardeşlerimizle uzun saatler boyunca omuz omuza Bastille Meydanı’na yürüdük. Akşam saatlerinde meydana ulaşıp yürüyüşümüzü tamamladık.

Önümüzdeki 1 Mayıslarda işçinin ve emekçinin hakkının gözetildiği, çocukların-bebeklerin ölmediği bir dünya için, Fransa’daki PDD’li gençler olarak elimizden geleni yapacağız.

Zafer sokakta kazanılır!

Fransa’dan PDD okuru

Bunlara da bakabilirsiniz

Soma Katliamı 10. yılında

13 Mayıs 2014’te Soma’da katledilen madencilerin anmaları yapıldı. 10. yıldaki anmalar, Manisa-Soma başta olmak üzere, …

1 Mayıs’a, Taksim’e, tutsaklara özgürlük

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek istedikleri için tutuklanan 50 kişi için dayanışma eylemleri devam ediyor. İstanbul …

Öğretmenler iş bıraktı, eylem yaptı

İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın bir lise öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından, eğitim sendikaları …