Soma Katliamı 10. yılında

13 Mayıs 2014’te Soma’da katledilen madencilerin anmaları yapıldı. 10. yıldaki anmalar, Manisa-Soma başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun’da yapılan eylemlerde yapıldı; Soma’nın hesabının sorulacağı vurgulandı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri saat 20’de Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandı. “Soma’yı unutma unutturma”, “Soma’nın hesabı sorulacak”, “Kaza değil bu bir katliam”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Soma için adalet, Taksim için adalet” sloganları atıldı. Yapılan açıklamada Soma’da 10 yıl önce yaşananların bir katliam olduğu ve sorumluların yargılanmadığı vurgulandı. Soma, Ermenek, İliç ve diğer katliamların hesabının sorulacağına değinildi. Taksim 1 Mayıs’ında tutuklananların ise Soma’nın, İliç’in ve iş cinayetlerinin hesabını sorma kararlılığıyla Taksim barikatlarına yüklendiği söylenirken, tutuklananların serbest bırakılması istendi.

Açıklama atılan sloganlarla bitirildi. Aralarında PDD’nin de bulunduğu kurumlar eyleme flama ve dövizleriyle katıldılar.

Aynı yerde saat 7’de ise mücadeleci sendikalar Soma ile ilgili açıklama yaptı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …