“Taban maaş” talebiyle direnen öğretmenler gözaltına alındı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın çağrısıyla çeşitli kentlerden gelerek 26 Mayıs günü Ankara’da toplanan öğretmenler, polis barikatını aşarak TBMM önüne yürümüş ve “Taban Maaş” taleplerini haykırmışlardı.

Eylemin ardından Ankara, İstanbul ve diğer kentlerde, bir hafta sürecek “eğitim nöbeti” başlatıldı.

Ankara’da Meclis önünde eylemlerini sürdüren özel sektör öğretmenleri, nöbetin 4. gününde, 29 Mayıs günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın bahçesine girdiler. Burada özel güvenlik tarafından darp edilen öğretmenler, sonrasında polis tarafından gözaltına alındı.

Öğretmen Sendikası Genel Başkanı, MYK üyeleri, Eğitim Sen ve İHD’den temsilcilerin de içinde olduğu 12 kişi gözaltına alınınca, Ankara’da nöbete katılımı daha kitlesel hale getirirken, diğer illerdeki nöbet eylemlerini de yürüyüşe çevirdi.

İstanbul’da Sultanahmet Parkı’nda nöbeti sürdüren özel sektör öğretmenleri, Beyazıt’a kadar sloganlarla, dövizlerle ve “Taban maaş, süresiz sözleşme, eğitim işkolu; HAKKIMIZ OLANI ALACAĞIZ” yazılı pankartla yürüdüler.

Gözaltına alınan sendika üyeleri, gece saatlerinde serbest bırakıldılar. Öğretmen Sendikası, “Arkadaşlarımızı gözaltından aldık, taban maaş hakkımızı da alacağız” diyerek, nöbetin Cuma gününe kadar devam edeceğini duyurdu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …