Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük!

Mayıs ayı içinde tutsaklara yönelik baskılar ve hak gaspları sürüyor.

Devletin tutsakların dışarıyla iletişimini kesmek ve tecrit altında tutmak için açtığı yeni hapishanelere yönelik açlık grevleri devam ediyor. Tahliyesi gelenlerin cezaevi idareleri aracılığıyla çıkmasının engellenmesi, hasta tutsakların tedavilerinin yapılmaması, kitap-yayın yasakları ve tutsaklara para gönderen akrabalarının dahil “örgüte finans kaynağı” oluşturdukları gerekçesiyle tutuklanmaları sıradanlaştırılmak isteniyor. Tutsaklar sürgün sevklerle yeni inşa edilen S, R, Y tipi hapishanelere götürülüyor. Bu hapishanelerde tecrit daha da ağırlaştırılmış olarak uygulanıyor. Burada kalan DHKP-C davası tutsaklarının açlık grevleri 100’lü günlere yaklaşıyor.

Hapishanelerden cenazeler çıkmaya devam ediyor.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi’nde kalan 27 yıllık tutsak Ergün Akdoğan, 14 Mayıs’ta koğuşunda düşerek beyin kanaması geçirdi. Hastaneye kaldırılan Akdoğan, yoğun bakıma alındı. Ancak yoğun bakımda tedavisi sonuç vermedi ve 21 Mayıs’ta öldü. Akdoğan’ın cenazesi Hozat’ta yapıldı. Ailesi geç müdahale edildiğini açıkladı. Ayrıca Iğdır S Tipi hapishanesinde adli hükümlü Ercan Çakar’ın şüpheli bir şekilde öldüğü açıklandı. 2 ay önce Bandırma’dan Iğdır’a getirilen Çakar’ın toplam 32 yıl hükmünün bulunduğu belirtildi.

Hasta tutsaklar tedaviye götürülmüyor, raporları olduğu halde serbet bırakılmıyor.

72 yaşındaki hasta tutsak Emin Çam, çıplak arama dayatması yüzünden tedaviye gidemiyor. 76 yaşındayken tutuklanan hasta Hanife Aslan’ın da hasta olduğuna dair rapor alabilmesi için, Van Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

TAYAD’lı Mehmet Güvel ve Kemal Gün hasta oldukları halde tutulmaya devam ediyor. Mehmet Güvel’in kanser olduğu ve tedavisinin dışarıda yapılması gerektiği raporlarda yer alıyor. TAYAD’lı aileler hasta tutsakların serbest bırakılması için Mayıs ayı içinde Taksim Meydanı ve Çağlayan Adliyesi önünde eylemler yaptı.

Pirsultan Gazi Şehitler Cemevi yöneticisi olan kanser hastası Eren Odabaş sonunda tahliye edildi.

Hapishanelerde iç iletişimin ücretsiz olması gerekirken, en ufak bir posta için 56 lira isteniyor.

İHD’nin yaptığı haftalık F oturmalarında hasta tutsakların durumlarına dikkat çekildi, serbest bırakılmaları istendi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …