Kayyuma geçit vermeyeceğiz!

AKP, yeniden kayyum saldırısı başlattı. Hakkari’nin DEM Partili Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 3 Haziran günü gözaltına alındı ve yerine kayyum atandı. 31 Mart seçimlerinin hemen ardından AKP, Van’da kayyum girişiminde bulunmuş, ancak kitlesel eylemler sayesinde bu saldırı püskürtülmüştü. Şimdi Hakkari’de yenide halkın iradesini gaspetmeye çalışıyor.

Hakkari’de ise devlet eylemleri önlemek için 10 gün boyunca gösteri ve etkinlik yasağı duyurdu. Ancak bu yasağa rağmen, kitleler sokaklara aktı. Milletvekilleri de toplanarak Hakkari’ye gitti ve çok yoğun bir polis barikatına rağmen, şehir merkezinde yürüyüş yaptı.

DEM Parti, kayyuma karşı “nöbet eylemleri” başlatacağını duyurdu.

AKP 1 Mayıs’ta, ardından Van’da yaşadığı yenilgilere rağmen, tekrar tekrar saldırmaya devam ediyor. Bir taraftan “normalleşme” söylemleri devam ederken, diğer taraftan eski ve aynı yöntemlerle kitleler üzerinde baskı ve terörünü artırmaya çalışıyor.

Kürt halkı ise, Hakkari’de bu saldırıyı püskürtemezse yeniden bütün belediyeleri kaybedeceğini biliyor. 31 Mart seçimlerinin hemen ardından Van’da yaşananlar, kayyuma karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğini gösteriyor.

 

Kayyuma karşı İstanbul’da eylem

3 Haziran günü sabah saatlerinde kayyum haberi geldiği andan itibaren, hem Kürt kentlerinde hem de İstanbul gibi büyük şehirlerde eylemler örgütlendi.

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Beyoğlu-Şişhane meydanında yapılan eyleme PDD’nin de içinde olduğu devrimci kurumlar, sendikalar ve partiler döviz ve flamalarıyla katıldılar. Eylemde DEM parti eş başkanı Tülay Hatimoğulları konuştu. Hatimoğulları kayyumun bir siyasi darbe olduğunu, halkın iradesinin gaspedilmeye çalışıldığını, buna izin vermeyeceklerini, kayyum darbesini halkların ortak mücadelesiyle püskürteceklerini belirtti. Eyleme katılan bazı kurumlar söz alarak, kayyum saldırısının sadece Kürt halkının iradesine yapılmış bir saldırı olmadığını, Türkiye işçi ve emekçilerine yapılan bir saldırı olduğunu, birleşik örgütlü mücadeleyle kayyum saldırısına karşı mücadele yürüteceklerini söylediler. Eylemde “Kayyum Gidecek Biz Kalacağız”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı.

Eylemden sonra İstiklal Caddesi’ne yürümek isteyen kitleye polis saldırdı, çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …