Gazi’deki Filistin eyleminin ilk duruşması yapıldı

1 Kasım 2023’te Gazi Mahallesi’nde Filistin halkıyla dayanışma amacıyla yapılmak istenen eyleme polis saldırmış ve 17 kişiyi darpederek gözaltına almıştı. Gazi’deki devrimci-demokrat kurumlar tarafından düzenlenen eylemde Proleter Devrimci Duruş Yazı İşleri Müdürü Çağdaş Büyükbaş da işkenceyle gözaltına alınmış ve yumruklanan gözü tamamen kapanmıştı.

Eylemle ilgili açılan mahkemenin ilk duruşması 4 Haziran’da İstanbul Gaziosmanpaşa 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İddianamede eylemcilerin 2911 saylı kanuna muhalefet etmek, polise direnmek “suç”unu işledikleri belirtildi.

Mahkemede yapılan savunmalarda eylemin meşru olduğu; asıl suçu eylemi yasaklayan kaymakamlığın ve eylemcilere saldıran polisin işlediği belirtildi; yapılan polis işkencesi teşhir edildi. Filistin halkıyla dayanışmanın suç değil bir görev olduğu, dünyanın her tarafında dayanışma eylemleri olurken, Türkiye’de saldırılan tek eylemin ise Gazi’deki eylem olduğu vurgulandı. Avukatlar ise yaptıkları savunmada, suçu kaymakamlığın işlediğini, mahkemenin açılmasının bile gereksiz olduğu ve herkesin beraat etmesi gerektiğini söylediler. Mahkeme, gelmeyen eylemcilerin ifadelerinin alınması için 12 Kasım 2024 tarihine ertelendi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …