Emek Barış Demokrasi Güçleri, kayyum politikasına karşı eylem yaptı

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı İstanbul-Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda eylem yaptı. 8 Haziran akşamı saat 19’da yapılan eylemde, “Hakkari için İstanbul ayakta” pankartı açıldı. Eylemde sık sık  “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bijî berxwedane Colemerge”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Basın açıklamasında ilk konuşmayı DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli yaptı. Ardından 1 Mayıs Platformu adına Berkay Ustabaş konuştu. İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına ortak açıklamayı ise KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu okudu. Konuşmalarda kayyum politikası protesto edildi; bu saldırının direnişle püskürtüleceği belirtildi.

Açıklamaların ardından eyleme katılan kurumların isimleri tek tek okundu ve ortak mücadele vurgusu yapıldı. Sonra saat 22’ye kadar sürdürülecek olan oturma eylemi başlatıldı. Her akşam saat 19’da oturma eyleminin sürdürüleceği duyuruldu ve kitle  oturma eylemine davet edildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …