Gerici müfredata karşı boykot ve eylem

AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve eğitim sistemini daha da gerici hale getirmeyi hedefleyen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne karşı 11 Haziran’da okullarda boykot yapıldı, eylemler örgütlendi. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan açıklamalarda müfredatın geri çekilmesi istendi.

İstanbul-Kadıköy’de “İstanbul Müfredatı Geri Çek Platformu”, iskele meydanında eylem yaptı. Kadıköy’deki Eğitim Sen 2 Nolu Şube önünden yürüyüşe geçen kitle, “Laik, bilimsel, demokratik eğitim karşıtı müfredatı reddediyoruz” pankartını açarak, yürüyüşle meydana geldi. Eylemde “Laik, bilimsel, demokratik eğitim”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Karanlığa teslim olmayacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasında; müfredatın hazırlanmasının 10 yılı bulduğu söylenmesine rağmen, itirazlar için sadece bir haftalık süre tanındığı ve eleştirilerin kabul edilmediği, çocukların ve gençlerin geleceğini ipotek altına alarak gericileştirmeyi hedeflediği, bilim adına ne kalmışsa onların da yok edilmek istendiği söylendi. Bu müfredata karşı tüm bileşenlerin mücadeleye devam edeceği vurgulandı.

Açıklamaya aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu kurumlar katıldı. Taban maaşa karşı eylemlerine devam eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası da eylemdeydi. Atılan sloganların ardından eylem bitirildi. Ayrıca Ankara, Zonguldak, Hatay, Mersin’de de eylemler örgütlendi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …