Paris’te coşku dolu piknik

Başta Türkiyeli ve Kürdistanlı halklar olmak üzere, Avrupa’da bulunan tüm göçmenlerin en büyük problemlerinden biri, şüphesiz iletişim kopukluğudur. Bu iletişim kopukluğunu gidermek, Avrupa’da ve dünyada yükselen faşizm karşısında göçmenlerin bir nebze de olsa sorunlarına değinmek, çözümler üzerine konuşabilmek, sorunları geniş kitlelerin gündemine alabilmek amacıyla, Paris’teki PDD okurları olarak kitlelerle buluşma etkinlikleri düzenlemeye çalışıyoruz.

Bu doğrultuda 11 Haziran günü bir piknik gerçekleştirdik. Yaptığımız piknikte, bir yanıyla Haziran ayının Türkiye ve dünya devrim tarihi açısından önemini ortaya koymaya çalıştık; diğer yandan Avrupa’daki göçmen halklar ile iletişimimizi güçlendirmeye çalıştık.

Pikniğimize gençler yoğun bir ilgi gösterdi. Biliyoruz ki faşizmi, emperyalizmi işçi sınıfı olarak kenetlenerek ve sırtımızı birbirimize vererek yeneceğiz. Özellikle genç yoldaşlarımızın mücadelemize olan ilgisinin farkındayız. Bu ilgi mücadelemizi ilmek ilmek büyütecek; işçi sınıfının yenilmez gücü ile buluşturacak.

Pikniğimize katılan yoldaşlarımız ile birlikte “Kutup Yıldızı”mız Mehmet Fatih Öktülmüş yoldaşımızı andık. Ardından 1 dakika saygı duruşunda bulunarak bütün devrim şehitlerimizi selamladık. Yapılan konuşmalarla, halaylarımızla, kurduğumuz sofrayla, sohbetlerimizle pikniğimiz çok coşkulu geçti.

Yükselen faşizm karşısında, halklarımızı örgütlü yaşama ve mücadeleye davet ediyoruz.

“Unutmayın Zafer Sokakta Kazanılır!”

Biz Kazanacağız!

Fransa’dan genç bir PDD okuru

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …