“Aşılamaz denen barikatlar aşıldı”

Bugün Eğitim Nöbeti’nin 30. günü. En son 26 Mayıs’ta Ankara’daydım. Direnişimiz, nöbetimiz 30 gündür devam ediyor. Arkadaşlarımdan 30 gündür burada olanlar var. Peki ne olmuştu da Özel Sektör Öğretmenleri 30 gündür eğitim nöbeti tutuyordu?

Sendikamız 3 yıl önce kuruldu. Kurulduğu günden bu yana başat talebimiz taban maaş hakkımızın geri gelmesi. Bu yüzden geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde iki kere Ankara’ya geldik. 29 Ocak’ta Ankara’daydık. Tüm illerden gelen arkadaşlarımızla Taban Maaş hakkımız için buluştuk. Sendikadan çıktık ve başladık yürümeye. Meclisin önüne geldik. Tavrımız netti, görüşecektik. Dik duruşumuz cevap aldı ve bakanlık görüşme istedi. Arkadaşlarımız büyük bir özenle hazırladıkları raporları sundular. Bakan Yusuf Tekin, yapılan görüşmede taban maaşın Nisan ayında meclis gündeminde olacağını söyledi.

Zaman geçti, bir gün bir televizyon programında bakana bu konu sorulduğunda yetkisinin olmadığını söyledi. Talebimiz hiç konuşulmamış gibi sadece talep olarak kaldı. Tek çözüm yine Ankara’ya gitmekti. 26 Mayıs’ta yine düştük yollara. Öfkeliydik, bize söylenen bir yalan ve yetkisinin olmadığını belirten bir bakan vardı. Bizi ne barikat ne gözaltı ne de polis şiddeti durdurabilirdi. Durduramadılar.

Kitlesel bir şekilde sendikamızdan çıkıp bakanlığın önüne geldik. Meclis Parkı’na yürüyecektik. Yürütmek istemediler: “Geri çekilin, açamayız.”

Barikatı aşmak istediğimizde gösterdikleri şiddet hiç umurumuzda değildi. Asla canım yanmıyordu. Öfkem vardı ve o barikat aşılacaktı. AŞILDI. Tekme darbelerine, boğazımıza yapışmalarına, polisin silah göstermesine rağmen kortejimiz Meclis Parkı’na ulaşmıştı. İçimizde coşku da vardı ama istediğimiz bu değildi. Hepimiz her şeyi göze almıştık. Patron baskısı, işten çıkarma… Hep yaşadığımız şeylerdi. Bunların mücadele ederken yaşanması asla gözümüzü korkutamazdı. Bu durum sadece Meclis Parkı’na gitmekle olmazdı. Amacımız bu değildi ki. Meclis Parkı’nı direniş alanına çevirmek gerekirdi. Öyle de oldu, eğitim nöbetimiz başladı.

Bizden çalınanı geri almadan gitmiyoruz, buradayız. Mutlaka biz kazanacağız. Mücadele Dersini Öğretmenler Veriyor.

Özel Sektör Eğitim Emekçisi

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …