İstanbul’da kayyuma karşı miting yapıldı

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından süren eylemlerin yanısıra, İstanbul-Kartal’da miting yapıldı.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin 29 Haziran’da düzenlediği mitingin sloganı, “Ekmeğimiz ve Özgürlüğümüz için Kayyuma Geçit Vermeyeceğiz” oldu. Saat 17.30’da Kartal’da Başak Marmaray istasyonunda toplanan kitle, kortejler oluşturarak Kartal Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında “Kayyuma geçit vermeyeceğiz!”, “Her yer Colemerg her yer direniş”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

Miting programı saat 18’de İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin yaptığı konuşmayla başladı. Konuşmalarda kayyum saldırılarının aynı zamanda emek ve özürlük mücadelesine bir saldırı olduğu belirtildi. Konuşmanın ardından Grup Adalılar ezgileriyle sahnede yerini aldı. Mitingi organize eden Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri bileşenleri sahneye çıkarak kitleyi selamladı. Hakkari Belediyesi Eş Genel Başkanı Viyan Tekçe konuşma yaptı. Konuşmasında, kayyum saldırısının Hakkari halkının örgütlülüğüne, birliğine dönük bir saldırı olduğunu söyledi; yapılan seçim hilelerini anlattı; “Hakkari halkı iradesini satmamıştır” dedi; kayyum saldırısının birleşik bir mücadeleyle püskürtüleceğini vurguladı.

Mitingde ayrıca 1 Mayıs’ta tutuklananlar, TİP milletvekili seçildiği halde hala hapiste tutuklan Can Atalay, 8 yılı aşkın süredir hapiste tutulan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın gönderdiği mesajlar okundu. Gönderilen mesajların ardından “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük”, “1 Mayıs’a, Taksim’e, tutsaklara özgürlük”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. MKM müzik topluluğu ve Onur Akın’ın söylediği ezgilerle halaylar çekildi ve miting bitti.

Mitinge katılım kitlesel oldu. Proleter Devrimci Duruş okurları da mitinge flamalarıyla katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …