Adana Emek ve Demokrasi Güçleri sermayenin saldırı programını protesto etti

Çok sayıda sendika, dernek, dergi ve partiyi içeren kurumlardan oluşan Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 8 Temmuz günü İnönü Parkı’nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi. TÜİK’in, Temmuz ayında 2024 yılı aylık ve yıllık enflasyon rakamlarını -her zaman olduğu gibi- gerçekleri yansıtmayan, son derece düşük olarak açıklamasının ardından, Adana’da büyük tepkiyle karşılandı.

Basın açıklamasında Emek ve Demokrasi güçleri, “Temel Tüketim Ürünlerine Gelen Zamlar Durdurulsun”, pankartı açtı ve asgari ücrete, tüm ücretlere, emekli aylıklarına yapılmayan zamları protesto etti. Ücretlerin düşürülmesi, kamudaki personel sayısının azaltılması, emekçilerin kazanılmış haklarının geri alınmasına son verilerek, sözde ‘Tasarruf Paketi’nin geri çekilmesini istedi.

Basın açıklamasını KESK Dönem Başkanı ve Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik okudu ve son aylarda Seyhan Belediyesi ile yaşanan sorunları çözdükleri müjdesini de verdi. Mehmet Çelik, Erdoğan-Şimşek’in ekonomik programının, işçi, kamu emekçisi ve emekli düşmanı, sermaye sınıfının saldırı programı olduğunu, esnek çalışmayı yaygınlaştıracağını, kıdem tazminatlarımızın gasp edileceğini söyledi ve şunları aktardı:

“Adana’da ekmek on lira oldu. Dolmuş 25 lira. Ulaşımdan, suya, yediğimizden içtiğimize her şey zamlanıyorken bizim ücretlerimiz sadece yerinde saymıyor aynı zamanda yükselen enflasyon ve artan tüketim maddeleri karşısında eriyip duruyor… Gelin yıllardır kaybettirilen yoksulluk ve sefalet düzenine karşı insanca yaşayacak ücret, güvenceli iş güvenli gelecek mücadelesinde alanlarda, iş yerlerinde birleşelim.”

“İnsanca yaşamak istiyoruz”, “savaşa değil emekçiye bütçe” gibi sloganları atıldıktan sonra basın açıklamasına son verildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kartal’da işçi emekçi mitingi

İşçi ve emekçilere dönük siyasi-ekonomik saldırılara karşı, İşçi Emekçi Mitingi bileşenleri tarafından 20 Ekim 2024’te …

Adana’da Av. Şiar İşvanoğlu’na dönük faşist tehdit protesto edildi

Adana Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi Avukat Şiar İşvanoğlu 16 …

Ekim şehitleri için afişleme

Ekim ayında şehit düşen ihtilalciler için, merkezi yerlere ve emekçi semtlere afişler yapıldı.