Antakya’da Ali İsmail Korkmaz anması

Gezi direnişi sırasında yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 11. yılında anıldı.

İlk anma mezarı başında gerçekleşti. Annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz mezarı başında konuşma yaptılar. Ali İsmail’in insan ve doğa sevgisini, yardımseverliğini anlattılar. Ali İsmail’in ardından binlerce oğul ve kardeş edindiklerini söylediler ve kendilerini yanlız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.

Anmaya katılan DEM Parti eşbaşkanı Tülay Hatimoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gezi direnişinin önemini anlattı; Gezi’de hayatını kaybedenleri anda.. Ali İsmail’in ailesinin sahiplenişi ve onu yaşattmak için yaptıkları için teşekkür etti.

Mezarlığın etrafı saatler öncesinden resmi ve sivil polisler tarafından çevrilmişti. Bu terörize ortama rağmen Ali İsmail’i anmak isteyenler mezarlığa geldiler ve ona sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. Ali İsmail öldüğünde yeni doğmuş olan yeğeni dahil tüm yeğenleri onun resminin olduğu tişörtlerle mezarı başındaydılar. Gözyaşları içinde Emel Anne’ye sarılıp, amcalarını, dayılarını andılar.

Akşam saatlerinde ise Defne Stadyumunda Ali İsmail’in anasına konser düzenlendi. Ali İsmail Korkmaz ve tüm Gezi şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı Müzik Grubu ve Cem Erdost İleri dinleti sundular.

Ali İsmail’in ailesi kısa bir konuşma ile gelenleri selamladılar. Birlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Antakya halkı, Ali İsmail ve Gezi şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Eti Krom işçileri direniyor

Elazığ-Alacakaya’da bulunan Eti Krom Yıldırımlar AŞ’ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, düşük ücretler ve ağır …

Hatay’da Evvel Temmuz Festivali başladı

Antakya-Samandağ’da Evvel Temmuz Festivali başladı. 11-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen festivalde PDD olarak stan açtık. …

İEB’den NATO zirvesine karşı eylem

NATO’nun 75. yılı için ABD’de toplanan zirveyi protesto etmek amacıyla İşçi Emekçi Birliği İstanbul Dolmabahçe …