Hatay’da Evvel Temmuz Festivali

Antakya-Samandağ’da 11-14 Temmuz tarihleri arasında Evvel Temmuz Festivali yapıldı. Festivalde PDD ve çeşitli devrimci, demokrat kurumlar stand açtı. Yediveren Yayınları’ndan çıkan kitap ve broşürler, derginin çeşitli sayıları Samandağ halkıyla buluştu. Müzik grupları ve sanatçılar konserler verdiler.

Festivale kitlelerin katılımı yoğun olmakla birlikte geçen yıla oranla stantlara ilgi azalmıştı. Organizasyon bozukluğu, bu durumu daha sorunlu hale getirdi. Festivali 3. gün ziyarete gelen Samandağ’ın TİP’li Belediye Başkanı Emrah Karaçay’a organizasyona dair sorunlar ifade edildi. Karaçay, önümüzdeki yıl festivalin belediye kapsamına alınacağı ve sorunların giderileceği sözü verdi.

Festival kapsamında 14 Temmuz günü Harbiye’de de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, ekonomik sorunlar ve depremin etkileri konusunda panel yapıldı. Yerel sanatçılar şiir ve türkü dinletisi gerçekleştirdi. Grup Kaldırım Arapça, Kürtçe ve Türkçe türkülerle kitleyi coşturdu. Halaylar çekildi. Önümüzdeki yıl daha geniş sürecek bir festival düzenleme hedefi belirtildi. PDD, Harbiye’deki etkinlikte de stant açtı.

 

Ali İsmail Korkmaz anıldı

Gezi direnişi sırasında yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 11. yılında Antakya’da anıldı.

İlk anma mezarı başında gerçekleşti. Annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz konuşma yaptılar. Ali İsmail’in insan ve doğa sevgisini, yardımseverliğini anlattılar. Ali İsmail’in ardından binlerce oğul ve kardeş edindiklerini söylediler ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.

Anmaya katılan DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Gezi direnişinin önemini anlattı; Gezi’de hayatını kaybedenleri andı. Ali İsmail’in ailesinin sahiplenişi ve onu yaşatmak için yaptıkları için teşekkür etti.

Mezarlığın etrafı saatler öncesinden resmi ve sivil polisler tarafından çevrilmişti. Bu terörize ortama rağmen Ali İsmail’i anmak isteyenler mezarlığa geldiler ve ona sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler.

Ali İsmail öldüğünde yeni doğmuş olan yeğeni dahil tüm yeğenleri onun resminin olduğu tişörtlerle mezarı başındaydılar. Gözyaşları içinde Emel Anne’ye sarılıp, amcalarını, dayılarını andılar.

Akşam saatlerinde ise Defne Stadyumunda Ali İsmail’in anısına konser düzenlendi. Ali İsmail Korkmaz ve tüm Gezi şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Ali İsmail Korkmaz Vakfı Müzik Grubu ve Cem Erdost İleri dinleti sundular.

Ali İsmail’in ailesi kısa bir konuşma ile gelenleri selamladı. Birlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Antakya halkı, Ali İsmail ve Gezi şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Rojava’ya saldırılar İsviçre’de protesto edildi

Türkiye ordusunun Rojava’ya ve Irak Kürdistanı’na dönük saldırıları, İsviçre-Basel’de kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi. Şehrin …

Yeni “çözüm süreci” kimin ihtiyacı?

TBMM’nin 1 Ekim’deki açılışında, Devlet Bahçeli’nin DEM Parti sıralarına gelip tokalaşması, “yeni çözüm süreci”nin başladığının …

Devrim Kartalı Remzi Basalak

Remzi Basalak, 1963 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Az topraklı çiftçi bir ailenin çocuğuydu. İlkokulu …