Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı.

SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane ile dayanışmak ve çocuklara oyuncak götürmek için bir grup genç, Urfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde, 20 Temmuz 2015 tarihinde biraraya gelmiş; burada IŞİD’in bombalı saldırısı sonucunda 33 genç katledilmişti.

Anma için İstanbul-Kadıköy’de Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin çağrısıyla Halitağa Caddesi’nde biraraya gelen çok sayıda kişi, “Kalplerimiz adalet için atsın” pankartını açtılar. Eylemde katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. SGDF Eş Başkanı ve DEM Parti Milletvekili konuşmalar yaptılar; hapishaneden mesaj gönderen Alp Altınörs ve Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu. Kitle anma sonrasında yürüyüşe geçince, polis saldırısı ile karşılaştı; çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde ise İstiklal Caddesi’nde toplanan gençlik örgütleri, Taksim’e yürüdüler. “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganıyla yürüyen kitle, devletin tüm engelleme çabalarına rağmen Taksim’e çıkmayı başardı. Meydanda slogan atmayı sürdüren gençler, polisin saldırısı ile darpedilerek gözaltına alındılar.

Ankara’da Konur Sokak’tan yürüyüşe geçen kitle de polis saldırısı ile gözaltına alındı.

Gözaltılar daha sonra serbest bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …

Gece kulübü yangınında ölen 29 işçi için ilk duruşma

İstanbul’da Masquerade adlı gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. …