İnsanca yaşamaya yetecek ücret için; BEKLEME, MÜCADELE ET!

Dizginlenemeyen enflasyonu gizleme yöntemleri akıllara durgunluk veriyor.

TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 71,60. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) ise yıllık enflasyonu yüzde 114, 08 olarak açıkladı. Her güne zamlarla uyanıyoruz. İğneden ipliğe gelen zamlar, milyonlarca emekçinin yoksulluğunu daha da ağırlaştırıyor.

Sürekli eriyen ücretlerimiz, her geçen gün düşen alım gücümüzle biz milyonlara sefalet koşulaları dayatanlar, vergi soygunuyla da yoksulluğu derinleştiriyorlar. Bütün bunları bir avuç sömürücü sermayedarları korumak için uyguulyorlar. Sermaye için, vergilerden muafiyet politikaları, sürekli teşvikler hayata geçiriyorlar. Bizden çaldıklarını onlara veriyorlar. İhalelerle yeni maden arama ruhsatları, yeni inşaat alanları, yeni yollar veb için doğayı yağmalayan yasaları yürürlüğe sokuyorlar.

Elektrik, akaryakıt, sigara ve temel tüketim ürünlerine zamlar peş peşe geldi, gelmeye devam ediyor. Elektriğe yüzde 38’lik zam 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Milyonların yaşantısını sürdürmek için gerekli olan her ürüne peş peşe zamlar gelirken, sermayedarlar ve temsilcisi AKP, işçi maaşlarına ise “zam yok” diyorlar. Bizleri enflasyon karşısında her gün eriyen asgari ücrete mahkum etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Sömürü, rant, yağmaya dayalı düzeninin devamlılığı için işçiyi-emekçiyi sefalete mahkum ediyorlar. Her adımlarıyla baskıyı artırıyorlar. Savaş ekonomisini derinleştiriyorlar. Krizi, yüksek enflasyonu biz işçiler, emekçiler, ezilenler yaratmadık. Bedelini de ödemeyeceğiz.

Temmuz’da zam yapmayacağız diyerek temel tüketim ürünlerine fahiş zamlar yapanlara, “vergide adaleti sağlayacağız” diyerek yeni yükler sırtımıza bindirenler, “artık yeter” demenin zamanıdır. İnsanca yaşamaya yeten ücret ve insani yaşam koşulları için tek seçeneğimiz var, o da mücadele etmektir.

Bizler biliyoruz ki, insanca yaşamaya yetecek ücret ve çalışma koşulları beklemeyle elde edilmez. Fabrikalarda, alanlarda örgütlenere, mücadele ederek elde edilir.

Tüm işçi, emekçi kardeşlerimizi; asgari ücrete ve tüm işçi-emekli maaşlarına zam almak için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Fabrikalarda üretimden gelen gücümüzü kullanarak sermayedarlara ve AKP iktidarına gücümüzü göstermeye çağırıyoruz.

Sermaye ve hizmetindekilerin bizden çaldıklarını almak için bekleme, mücadele et!

İşçi Emekçi Birliği

Bunlara da bakabilirsiniz

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …

Gece kulübü yangınında ölen 29 işçi için ilk duruşma

İstanbul’da Masquerade adlı gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. …