As Plastik işçisi direniyor

Petrol-iş sendikasının örgütlü olduğu As Plastik işçileri, Hadımköy’deki fabrika önünde direnişlerini sürdürüyorlar.

İşçi Emekçi Mitingi bileşenleri olarak 14 Eylül günü, direnişin 10. gününde işçileri ziyaret ettik. Yürüyüş ve sloganlar eşliğinde direniş alanında işçilerle buluştuk. Bileşenler adına direnişçi işçiler selamlandı, haklı direnişlerinin yanında olunduğu, dayanışma içinde olunacağı belirtildi. İşçiler 20 Ekim’de yapılacak İşçi Emekçi Mitingi’ne davet edildi.

İşçiler, fabrikada 150 işçinin çalıştığını, sendikaya üyelik ve yetki alma sürecini başarıyla tamamladıklarını, ama yetki geldikten sonra patronun yetkiye itiraz ettiğini ve 2 yıldan fazladır mahkemenin sürdüğünü anlattılar.

Şimdi artık işçiler TİS aşamasına gelmişler, ancak patron TİS masasına oturmak yerine saldırılarını sürdürüyormuş. Sendikayı düşürmek amacıyla, başta temsilciler ve öncü işçiler olmak üzere, 10 işçiyi işten atmış; atılan işçiler direnişe başlamış. Bu süreçte patron, çalışmaya devam eden işçilere “sendikanın vadettiği hakları biz size veririz, boşuna sendikaya aidat ödemeyin” diye baskı yapmaya, bireysel sözleşme imzalatmaya çalışmış. İşçiler ise hem TİS masasına oturabilmek, hem de atılan arkadaşlarının geri alınması için 19 Eylül’de greve başlayacaklarını duyurdular. Üstelik çalışmaya devam eden arkadaşlarının da 19 Eylül grevine katılacağını belirtiyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

12 Eylül ve devrimci tavır 

Bugüne dek 12 Eylül’ün gerçekleşme nedenleri olarak birçok faktör sıralandı. Başta ABD olmak üzere emperyalizmin …

Kartal’da yapılacak İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı

20 Ekim’de Kartal’da dördüncüsü düzenlenecek olan İşçi Emekçi Mitingi için, Eğitim-Sen 3 No.lu şubede 9 …

Narin’i katleden devlettir!

Narin’in bakışları saplandı yüreğimize… 8 yaşındaydı… Gözleri hayat dolu bir çocuğu anlatıyordu bize… Kaybolduktan 19 …