İsviçre’de Filistin halkıyla dayanışma eylemi

İsviçre’de 5 Ekim günü Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapıldı.

Saat 14’te yürüyüşe başlayan kitle, şehir merkezinden geçerek miting alanına ulaştı. Sloganlarla yapılan yürüyüş yaklaşık 1 saat sürdü. Yürüyüş sırasında ve miting alanında yapılan konuşmalarda, İsrail saldırganlığı, başta ABD olmak üzere emperyalistlerin Ortadoğu’da dökülen kandan sorumlu olduğu, onların Filistin’de gerçekleştirdiği katliamların, tüm halklara dönük bir saldırı olduğu, Filistin halkının yalnız olmadığı vurgulandı.

Gençlerin ve kadınların çoğunlukta olduğu yürüyüş ve miting, oldukça coşkuluydu. Kapitalist barbarlığa karşı öfke, üst düzeyde sokağa yansıtıldı.

Eylem, enternasyonal İGA sendikasının çağrısıyla, başta Zürich olmak üzere, İsviçre’nin değişik kentlerinden kitlenin trenler tutarak gelmesiyle yapılan merkezi bir eylem oldu. Son dönemlerin en kitlesel eylemiydi. Öfke, coşku üst düzeydeydi. “Kahrolsun emperyalist savaş”, “ABD-Avrupa finans sağlıyor, İsrail katlediyor”, “Katil İsrail Filistin’den defol” gibi sloganlar ve birlikte mücadele sloganları yürüyüş boyunca coşkulu biçimde atıldı.

Eylemde PDD’nin yanısıra, MLKP ve Partizan flamaları da vardı.

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!

İsviçre PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Muhalefetin artan sefaleti

Özgür Özel ve ekibi 2023 seçimlerinden sonra CHP’de “değişim” diyerek yönetime geldi. Yaklaşık bir yıldır …

Ekim Devrimi 107 Yaşında! YA BARBARLIK YA SOSYALİZM!

Ekim Devrimi, Çarlık Rusyası’nda kullanılan takvimle 25 Ekim 1917 tarihinde gerçekleşti. Batı’da kullanılan takvime göre …

KÜÇÜK DEV KADIN Makbule Berktaş

Makbule Ana’mızı, 31 Ekim 2021’de kaybettik. Yayınevimiz tarafından yakında baskıya girecek olan, onun hayatını ve …