Kartal’da işçi emekçi mitingi

İşçi ve emekçilere dönük siyasi-ekonomik saldırılara karşı, İşçi Emekçi Mitingi bileşenleri tarafından 20 Ekim 2024’te Kartal’da miting yapıldı.

Kartal Başak Marmaray İstasyonu’nda toplanan bileşenler, en önde ortak pankartın arkasında flamalarıyla kortej oluşturdular. Direnişteki As Plastik ve Polonez işçileri, kortejin önünde yürüdüler. Ortak pankartın arkasında ise İEB bileşeni kurumlar sıralandı. Yürüyüş boyunca “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı. Ayrıca direnişçi işçileri selamlamak için “As Plastik işçisi kazanacak”; “Polonez işçisi kazanacak”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

Miting alanına tüm kortejlerin girmesinin ardından miting programı devrim ve sosyalizm şehitleri şahsında saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı. Mitingde İEB adına hazırlanan ortak metin okundu. Sırasıyla As Plastik, Perfetti, Polonez Gıda, belediye işçileri, inşaat işçileri, kadın örgütleri ve çevre örgütleri adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda direniş coşkusu alana yansıdı.

Konuşmaların ardından Grup Vardiya’nın verdiği dinleti ve çekilen halaylarla miting bitirildi. Mitinge Proleter Devrimci Duruş ve Devrimci Sendikal Birlik de flamalarıyla katıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kendini aşmanın adı: Şaban Budak

Şaban Budak, yoksul bir ailenin çocuğu olarak 1963 yılında Niğde’de doğdu. İlkokuldan itibaren hem çalıştı …

Adana’da Av. Şiar İşvanoğlu’na dönük faşist tehdit protesto edildi

Adana Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi Avukat Şiar İşvanoğlu 16 …

Ekim şehitleri için afişleme

Ekim ayında şehit düşen ihtilalciler için, merkezi yerlere ve emekçi semtlere afişler yapıldı.